نكات قابل توجه درمورد سرو پيتزا
شايد شما هم از آن دست آدمهايي باشيد كه تجربه خوردن يك پيتزاي سرد و خمير، براي مدت هاي مديد با روح و روانتان بازي مي كند و حال شما را از شنيدن نام پيتزا دگرگون مي سازد. قطعا خوبي ها و محاسن اين غذا به قدري زياد است كه در چنين شرايطي، ترجيح مي دهيد رستوران تان را عوض كنيد تا براي هميشه دور اين غذاي خوشمزه و لذيذ را خط بكشيد مطمئنا هيچ رستوران داري دوست ندارد، محصول بي كيفيت و نامناسب تحويل مشتري بدهد و تمام تلاش خود را مي كند تا با انتخاب مواد اوليه سالم و تازه، غذايي باكيفيت و خوشمزه درست كند، ولي در اين بين؛ بعضي مسائل ناخواسته باعث كاهش كيفيت اوليه غذاي توليد شده مي شوند و خاطره اي بد براي شما مي سازند.
پيتزا با همه مزاياي فراوانش از آن دست غذاهايي است كه كوچكترين كم توجهي در شرايط دليوري مي تواند تاثيرات بسيار نامطلوبي بر طعم و مزه نهايي آن داشته باشد. به طوري كه شايد شما هم بارها اين جمله را شنيده باشيد كه مثلا پيتزاي فلان رستوران فقط همونجا خوبه، از در مغازه كه بيرون بياد، خمير و وارفته ميشه اين جمله به ظاهر ساده، به تنهايي اهميت شرايط دليوري را مشخص مي كند و نشان مي دهد كه در صورت انتخاب نامناسب حتي يك مورد كوچك، امكان از دست دادن مشتري براي هميشه وجود دارد؛چه برسد به انتخاب شرايط موارد مهم و تاثير گذار اصلي كه به نوعي از فوت و فن كار هم به شمار مي آيند. شرايطي كه اهميت آنها اگر از انتخاب مواد اوليه سالم بيشتر نباشد، كمتر هم نيست.:
در ادامه براي آشنايي بهتر؛ به چند نمونه از اين نكات ريز و بسيار مهم اشاره خواهيم كرد
نكته اول: انتخاب دماي مناسب سرو
براي بسياري از افراد دماي مناسب سرو يك پيتزا، دماي بين 70 تا 85 درجه مي باشد، دمايي كه نه خيلي داغ باشد و نه خيلي سرد. حفظ اين دما در شرايط رستوراني كار سختي نيست ولي براي اين كه بتوانيم پيتزا را خيلي زود، با دمايي در همين حد و اندازه به دست مشتري برسانيم، توجه به همه شرايط دليوري بسيار مهم است.
بنابراين به همه نكات ريز اما مهم توجه كنيد. نكاتي مانند انتخاب فرد مناسب براي پيك كه علاوه بر شناخت درست منطقه، موتور سوار ماهري هم باشد، آداب معاشرت و مشتري مداري را بداند و بتواند در شرايط بحراني، مهارت حل مسئله داشته باشد.
نكته دوم: انتخاب ظرف مناسب سرو
در باور عموم آشپزي هنري است كه بيشتر با طعم ها و مزه ها سروكار دارد و آشپز حرفه اي كسي است كه طعم ها و مزه ها را به خوبي تشخيص دهد و بتواند از بين دنياي پر رنگ و لعاب سبزيجات و طعم ها، غذايي خوش آب و رنگ تحويل مشتري دهد. ولي در دنياي آشپزي، هر چيزي كه اثر بخشي غذا را بيشتر كند، نكته اي است كه حتما بايد به آن توجه كرد.
اين روزها كه علم روانشناسي تاثير رنگ ها بر روي اشتها، طعم و مزه غذا را ثابت نموده و صدها مقاله علمي در اين خصوص چاپ شده، بهتر است قبل از خريد هر چيزي، كمي هم مطالعه داشته باشيم.زيرا انتخاب ظرف مناسب، نه تنها باعث مي شود تا غذاي سرو شده زيباتر و خوشمزه تر به نظر بياد بلكه كمك مي كند تا غذا در شرايط مناسب و مطلوب، شكل و حالت خود را بهتر حفظ نمايد.
در شرايط بيرون بر، توجه به اين نكته، حساس تر هم خواهد شد، زيرا اگر جنس جعبه انتخابي از مقواي مناسب نباشد و يا ضخامت مقوا كم باشد، احتمال اين كه در جريان حمل و نقل، به شكل و حالت پيتزا آسيب برسد، بسيار زياد است. علاوه بر اين انتخاب جعبه با كيفيت كه از شرايط تهويه مناسب هم برخوردار باشد و بتواند دما را به خوبي حفظ كند، كمك مي كند تا پيتزا در دماي مناسب مورد نظر شما تحويل مشتري گردد.
نكته سوم: انتخاب كاغذ زير پيتزا
شايد اگر ادعا كنم، انتخاب كاغذ سينگل يا همان كاغذ زير پيتزا، يكي از سخت ترين و مهم ترين نكات مراحل سرو پيتزاست، بيراه نگفته باشم. زيرا با وجود آن كه شركت هاي فراواني در ايران به توليد اين محصول مي پردازند ولي پيدا كردن يك كاغذ سينگل فست فود با كيفيت كه نه تنها سلامت پيتزاي شما را حفظ كند؛ بلكه از ضخامت لازم هم برخوردار باشد، اصلا كار آساني نيست.
كاغذ سينگل از آن دست محصولات پركاربردي است كه در صنايع مختلف غذايي و دارويي استفاده ميشود و مهم ترين خصوصيت اين محصول، مقاومت در برابر ضربه و عدم نفوذ رطوبت مي باشد. دليل توليد اين محصول به صورت مواج نيز همين مي باشد.
قرار دادن پيتزاي داغ بر روي كاغذ سينگل، به عنوان يك نكته مهم، بسيار حساس و ظريف مي باشد. زيرا اگر كاغذ از جنس مطلوب و باكيفيت ساخته نشده باشد، پيتزا به كاغذ مي چسبد. اين موضوع در شرايط بيرون بر كه قرار است پيتزاي داغ درون جعبه قرار گرفته و براي مدتي با درب بسته حمل گردد، بسيار سخت تر و چالش برانگيز تر مي شود. به همين خاطر انتخاب كاغذي كه هوا رو به خوبي از خود عبور داده و مانع خمير شدن پيتزا گردد، بسيار مهم است.البته همه محصولات عرضه شده در بازار، مدعي جذب رطوبت و گردش هواي مناسب هستند و همين موضوع شرايط انتخاب را براي شما سخت تر خواهد كرد. به همين خاطر لازم است با دقت و توجه خاص، بهترين و با كيفيت ترين محصول را براي عرضه كالاي خود انتخاب كنيد تا از همان ابتدا به عنوان يك فعال اقتصادي مجرب و كارآزموده شناخته و معتبر گرديد.
نكته چهارم : انتخاب نور و موسيقي مناسب
اين نكته از آن دست مسائلي است كه فقط در رستوران ها و كافه ها كاربرد داشته و در شرايط بيرون بر كارايي خاصي ندارد.ولي با اين وجود بهتر است در اين مورد نيز حساس باشيد و شرايط نورپردازي محيط رستوران و يا كافه خود را در اختيار متخصصان اين حوزه قرار دهيد تا بتوانيد از تاثير پذيري اين آيتم در جذب مشتري و انتقال بهتر طعم غذا لذت ببريد.موسيقي مناسب نيز يكي ديگر از آيتم هاي بسيار مهمي است كه نه تنها مي تواند كافه يا رستوران شما را به عنوان يك مكان دنج و مناسب معرفي كند، بلكه به خاطر اثربخشي زياد موسيقي و تاثير آن در خاطره، نقش بسيار زيادي در برندينگ و معرفي شما خواهد شد. تجربه ثابت كرده، كيفيت مناسب غذا و طعم بي نظير آن كه قطعا به خاطر مواد اوليه تازه و سرآشپز حرفه اي كسب مي گردد، اولين دليل انتخاب يك رستوران يا كافه مي باشد، ولي بايد بپذيريم كه تاثير عوامل جانبي در اثر بخشي بيشتر اين شرايط بسيار كمك كننده مي باشد. اگر به دنبال اين هستيد كه كافه و رستوران خود را به يك پاتوق دوست داشتني و خاطره انگيز تبديل كنيد، حتما به همه نكات بيان شده؛به صورت يك چالش مهم نگاه كرده و از همان ابتدا خود را به عنوان يك رقيب سرسخت براي حرفه اي ها معرفي كنيد.
منبع:وبلاگ بايدا
برچسب: ،
ادامه مطلب